Budapest Disc Golf Open 2020

Kedves Disc Golfosok!!

 

Idén is lesz Budapest Disc Golf Open 🙂 Itt megtaláltok minden olyan infot, amit a versennyel kapcsolatban tudnotok kell, de ha valami info hiányotok lenne, akkor a lap végén található kontakt info segítségetekre tud lenni.

 

Ki szervezi a versenyt?

A Kanyon Disc Golf Sportegyesület. A Versenyigazgató (TD) Hatvani Dani, helyettese pedig Zalán Benny.

 

Mikor?

2020. október 16-18-n, az alábbi menetrend szerint.

2020. október 16, Péntek

 • körülbelül dél magasságában a pálya teljesen fel lesz építve, lehet rajta gyakorolni. Aki ezt megelőzően szeretne gyakorolni, annak valamilyen módszerrel (pl. geocaching, rikító spray, leszúrt valamik) meg lesznek a Hajógyári-szigeten jelölve az egyes lyukak tee és kosár pozíciói

 

2020. október 17, Szombat

 • kötelező regisztráció (ki kell pipálnod a neved egy lapon) a Hajógyári-szigeten, a buszfordulónál található pavilonnál. Players' Meeting nem lesz!
 • 09:00 - kb. 12:30 első kör - 18 lyuk vegyes sorsolás szerint
 • kb 12:30-13:30 ebédszünet
 • kb 14:00 második kör - 18 lyuk összpontszám szerint, kategóriák figyelmen kívül hagyásával

 

2020. október 18, Vasárnap

 • 09:00 - kb 12:30 harmadik kör - 18 lyuk kategóriák és pontszám szerint rendezve
 • kb 12:30 ebédszünet
 • kb 14:00 döntő - 9 lyuk a legjobb 36 játékos számára (összpontszám alapján, de legalább 4 ember minden kategóriából)

Az egyes körök előtti csoportbeosztásokat discgoflmetrixen jelöljük, illetve mind email, mind FB poszt formájában körbeküldjük.

 

Hol?

A versenyt tradicionálisan a budapesti Hajógyári-szigeten rendezzük meg.

Fontos, hogy a szigeten csak a kijelölt parkolóhelyeken lehet megállni, nagyon sokat bírságolnak mostanában a zöldfelületen történő szabálytalan parkolásért.

A pálya térképe egy az egyben megegyezik a 2019-es BPOPEN térképével, ezt innen lehet letölteni.

 

Ki indulhat és milyen kategóriák lesznek?

A versenyre alapvetően bárki jelentkezhet, egyetlenegy korlátozás az, hogy maximum 72 játékost tud a verseny fogadni. A jelentkezési lap hiányosságai miatt a jelentkezésnél még nem derül ki, hogy hányadiknak jelentkeztél, de ha mégis túljelentkező lennél, akkor azonnal jelzünk neked. Ugyanakkor a mindenféle utazási korlátozások mellett nagyon kevés az esély arra, hogy 72-nél többen legyünk.

A verseny egyik célja, hogy a sporttal még csak mostanában ismerkedő játékosok számára is biztosított legyen a versengés élménye, így mind a nőknél, mind a férfiaknál 3 kategóriát indítunk:

 • amatőr (PDGA besorolás szerint MA4 vagy FA4)) - itt azokat a játékosokat várjuk, akiknek még nincs és soha nem is volt PDGA ratingje, nem PDGA tagok, és csak mostanában ismerkednek a sporttal
 • open (PDGA besorolás szerint MPO vagy FPO) - korlátozások nélküli nyílt kategória
 • open masters (PDGA besorolás szerint MP40 vagy FP40) - ide pedig azokat a tapasztalt, régóta játszó játékosokat várjuk, akik már betöltötték, vagy idén töltik be a 40. életévüket

Amennyiben egy kategóriában nem jelentkezik legalább 5 versenyző, akkor az oda jelentkezőket automatikusan átsoroljuk a korlátozásokkal nem rendelkező open kategóriába, a saját nemen belül.

A verseny szervezői ezenkívül fenntartják maguknak a jogot arra, hogy egy adott játékost átsoroljanak egy másik kategóriába: erre kizárólag akkor kerül sor, ha megítélésünk szerint egy olyan játékos jelentkezik amatőr kategóriába, aki szerintünk nem oda való.

 

Mennyibe kerül a verseny, és kinek és meddig kell fizetni?

A versenyre a nevezési díj 7.000,- forint, amelyet legkésőbb a nevezési határidőig (lásd lent) kell elutalni a Kanyon DGSE folyószámlájára:

Kanyon Disc Golf Sportegyesület

Számlaszám: 16200010-10055403-00000000

Megjegyzés: mindegy, csak tűntesd fel benne, hogy kinek és mit fizetsz

Fontos, hogy ha ezen kívül ebédet is kértek (lásd lent) akkor annak a díját is utaljátok el előre.

 

Lehet ebédet rendelni?

Igen, ahogy eddig minden évben, most is a Szekér csárda fog ránk főzni. Egy ebéd díja 1.600,- forint, amelyet szintén utaljatok el az egyesületnek.

Azt, hoyg mit és melyik napokon kértek, a nevezési lapon tudjátok kiválasztani.

 

Mit kell még tudnom?

Annyit, hogy teljesen papírmentes lesz a verseny, ami azt jelenti, hogy mindenkinek a discgolfmetrix-ben vezetjük a pontjait. Éppen ezért fontos, hogy minden játékos rendelkezzen a nevezési határidőig egy discgolfmetrix aoznosítóval és azt adja is meg nekünk a jelentkezési lapon.

 

Hogyan és meddig tudok jelentkezni?

Hát úgy, ha ráklikkelsz a lenti gombra, és leges-legkésőbb 2020. október 13-ig jelentkezel.

 

Kihez fordulhatok további infokért?

A versennyel kapcsolatos nyilvános kérdéseidet felteheted kommentként az esemény FB oldalán, vagy a disc-golf.hu FB csoportban, de akár emailt is írhatsz hatvani07 kukac gmail pont com címre.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .