CEDGC 2019 – jelentkezés második fázisa

A mai naptól megnyílt az ide Central European Disc Golf Championships, azaz CEDGC jelentkezési körének második fázisa. Jelentkezni a verseny weblapján lehet.

 

Emlékeztetőül mégegyszer, hogy mit is jelentenek a fázisok, kik jelentkezhetnek a fázisokban, és mi fog történni velük. A legeslegfontosabb információ, hogy ha valaki el szeretne indulni a versenyen, de nem biztos benne, hoyg a kvalifikációs kritériumok alapján bekerül, az is mindenképpen jelentkezzen a versenyre, és legyen rajta a várólistán. A jelentkezés "ingyen" van, nem jár semmilyen kötelezettségvállalással.

 

1. fázis: 
az első fázis március 12-n, 20:00 órakor nyílik meg, és április 2-n 20:00-ig van nyitva.
Ebben a fázisban kizárólag az előzetesen meghívott játékosok, és azok helyettesítői jelentkezhetnek. Az előzetesen meghívottak listáját a 2018 év végi PDGA ratingek alapján állították össze és a 21 legmagasabb MPO, 6 legmagasabb FPO, 6 legmagasabb MJ18 és 2 legmagasabb FJ18 szerepel rajta, nemzetiségtől függetlenül. Ezek a játékosok vastagon szedve vannak kiemelve a verseny jelentkezési oldalán.
2. fázis:
A második fázis közvetlenül az első fázis lezárultakor nyílik meg és Április 16-ig tart. Ebben a fázisban minden jelentkező elsőként automatikusan a váró listára kerül. Ebben a fázisban akárki jelentkezhet, viszont a veresnyre való bekerülés - értsd, a várólistáról a fenti részbe való átkerülés -  itt nem a jelentkezések sorrendjében dől el, hanem egy speciális szabályrendszer szerint:
- vannak az úgy nevezett "current rating spot"-ok. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül az 1. fázis lezárulta után a váró listán szereplő 5 legjobb rating-ű MPO, és 1-1- legjobb rating-ű FPO, MJ18 és FJ18 automatikusan felkerül a listára
- vannak az úgy nevezett "national spot"-ok, ahol minden résztvevő ország kijelölhet 3db MPO, 1db FPO, 1db MJ18 és 1db FJ18 játékost, akik a várólistáról felkerülnek a rendes listára. Az eddigi évekhez hasonlóan itthon úgy döntöttünk, hogy itt is a 2018 év végi rating fog dönteni. Azaz: amikor a naitonal spot-ok kijelölésére kerül a sor, akkor megnézzük, hogy kik vannak a váró listán (ugye, akik current rating spot miatt már felkerültek azok nem lesznek a várólistán) és egyszerűen rábökünk azon magyar  játékosokra, akik a 18-as év végi rating alapján a legmagasabbak voltak.
A második fázis végéig kell kijelölnünk a "national spot"-okat.
3. fázis
A 3. fázis az ún WILD-CARD fázis, erre a fázisra a második fázis végén kerül sor, bárki korlátozás nélkül jelentkezhet, és automatikusan a váró listára kerül. Ebben a fázisban a várólistáról a főlistára való kerülés már csak a torna rendezőjének a döntése értelmében történhet, ők fognak összesen 3MPO, 1-1 FPO, MJ18 és FJ18 WC-t kiosztani. Ugyan ez nincsen sehol sem leírva, de a WC kiosztásának az alapja feltehetően a rating lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .