Csehországban lesz a 2020-as EB

Az Európai Disc Golf Szövetség (EDGF) és a PDGA Europe közösen erre a célra létrehozott 5 fős bizottsága a Cseh Disc Golf Szövetség pályázatát hírdette ki nyertesként a 2020-as EB kapcsán, így hacsak valami vis major esemény nem történik, a 2020-as Európa Bajnokságot Konopisteben, Csehország közepén rendezik 2020. augusztus 14 és 20. között. A 2020-as évtől kezdve az EDGF ehetővé tette, hogy a pályázók külön-külön vagy pedig egyben pályázzanak a "sima" EB (European Disc Golf Championships) vagy a korosztályos/masters (European Masters Disc Golf Championships) megrendezésére: a cseh pályázat egy időben és egy helyszínen rendezné meg mind a kettő versenyt, ami azt jelenti, hogy jövő Augusztusban 300 disc golf versenyző fogja Konopistet otthonának hívni.

A kettő esemény közül az EMDGC megrendezésére a hazai szövetség is pályázott, azonban - legalábbis most - a pályázatunk vesztesen került ki a megmérettetésből. Az EDGF ígérete szerint minden pályázó kapni fog egy részletes visszajelzést atekintetben, hogy a saját pályázata melyik pontokon bizonyult gyengébbnek, vagy akár erősebbnek a nyertes pályázatnál. Szeretnénk ezen visszajelzést felhasználni arra, hogy a következő európai szintű eseményre leadott pályázatunk nagyobb esélyekkel indulhasson.

Richard Kollar, az EDGF elnöke az alábbiak szerint nyilatkozott a győztes pályázat kihírdetését követően: "We are extremely happy that EDGF has received four truly strong bids for our new format of European Disc Golf Championships - in addition to Czech Republic also for a joint event in Jõulumäe, Estonia, for EDGC in Sula, Norway, and for EMDGC is Szarvas, Hugary. It was definitely not easy to select the final host as each of the bids featured experienced organizing teams, a great event venue and sound external financial and local organizational support,” stated EDGF president Richard Kollár. “The winning bid of Czech Republic, that won the selection vote by a narrow margin, offers two championship level courses with manicured fairways next to each other and also a site proved to be able to properly host a record number (300) of players at EDGC/EMDGC, and all of that in a proximity of one of the most beautiful cities in Europe - Prague. Many thanks to the local organizing committee, Czech Association of Disc Golf, city of Benešov, Lesy České Republiky, and event partners Discmania and DiscGolfPark who will putt together an exciting event that will showcase the best European disc golf.”

A 2020-as EB-vel kapcsolatos minden információt - hazai kvalifikációs kritériumok, jelentkezés módja, feltételek, stb.  - közzé fogunk tenni a disc-golf.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .