DG OB 1. forduló beszámoló

2019. április 28-án elstartolt az itthoni disc golf szezon is, és megkezdődtek a küzdelmek a 2019-es országos bajnoki címek sorsáért, a versenyt Kiss Péter versenyigazgató vezényelte le.

A Budapesti Népligetben megrendezett OB első fordulóján összesen 20 játékos vett részt. A szervezők legnagyobb örömére a felnőtt kategóriák mindegyikében (női és férfi, masters ill. open) voltak indulók, azonban a szervezők legnagyobb bánatára a junior korosztály továbbra sem képviseltette magát a rendezvényen.

Az országos bajnoki sorozat kiírásával összhangban a 18 lyukas (12 kosárra) átmeneti pályán a versenyzők összesen 2 kört játszottak. A pálya kifejezetten technikás volt, a jó / kimagasló eredményhez sokszor egy nagyon szűk folyosón, nagyon alacsonyan levő résen kellett erősen áttobni, úgy hogy a korongok röppályája a gyártójuk által lerajzolt  "flight chart"-on látható útvonalat kövesse. Ennek ellenére a lyukak többsége nem bűntette azonnal a rést/folyosót/röppáját/stb. el nem találó játékosokat, és a par a legtöbb helyen még egy korai hiba ellenére sem volt lehetetlen.  Ami a versenyt viszont kifejezetten nehézzé tette, az a sokszor 25-30km/órás szél volt, mintha a népligeti viszonyok a mi versenyünkkel egy időben zajló Glass Blown Openre próbált volna rímelni.

Habár az ezen körülmények között lejátszott két körnek sikerült megszórnia a mezőnyt, a dobogós helyeknél mégis az utolsó dobások tudták csak eldönteni a helyezetteket. Női masters kategóriában egyedüli indulóként Pátkai Andrea győzedelmeskedett, férfi masters kategóriában pedig Furka Róbert (+5) győzött az őt végig szorongató Dr. Zalán Benedek (+9) és Török Péter (+11) előtt. A hölgyeknél a rutinos Tóth Vera (+22) lett a győztes, második helyen pedig az újonc Horváth Márta végzett (+80). A férfi mezőnyben a tavalyi szezon három dobogósa vívott szoros küzdelmet, amelyből végül Hatvani Dániel (-6) került ki győztesként Erich Altoray (-3) és Kazai Bálint (-1) előtt.

A verseny eredményei és kör ratingek a verseny PDGA oldalán, a részletes eredmények pedig a discgolfmetrixen találhatóak.

A helyezetteknek és a résztvevőknek gratulálunk, a verseny szervezését köszönjük Tóth Verának és Kiss Petinek, és egyáltalán nem utolsó sorban köszönet mindenkinek, aki segített kosarakat cipelni, utánfutót pakolni.

A következő OB forduló idpontja 2019. július 7., a helyszín pedig még szervezés alatt. Mihelyst az információ elérhető lesz, közzétesszük itt a weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .