Arbopen 19 – 2019 DGOB döntő

Details
Start:

október 19 - 08:00 de.

End:

október 20 - 04:00 du.

[scroll down for english version]

Arbopen 19 – a 2019-es disc golf országos bajnokság döntője

A Szarvasi Arborétum vezetőségével folytatott sikeres megbeszéléseknek köszönhetően 2019-ben ismét lesz disc golf a mesés szépségű Arborétumban! A rendezvény nem titkolt szándéka, hogy a parkban a későbbiekben megrendezni kívánt nagyobb jelentőségű disc golfos események (CEDGC, EB, esetleg Pro Tour event) előfutára legyen, és mint ilyen a mosatani eseményt amolyan főpróbának is tekinthetjük ezen események kapcsán: legyünk minél többen, legyen nemzetközi és nagyon vegyes a társaság, és ne csak mi távozzunk kellemes emlékekkel a helyszínről, hanem hagyjunk mi is magunk után olyan emlékeket, amelyek miatt jövőrd is és azt követően is újra szívesen látnak minket itt!

Az esemény technikailag 2 verseny egyazon időben és helyen történő megrendezése:
1)  az első esemény a 2019-es disc golf országos bajnokság döntő fordulója. A DGOB-n való részvételhez a játékosoknak a Magyar Repülő Korong Szövetség által kiállított érvényes versenyengedélyére van szükségük
2) Az Arbopen 19 pedig egy elsősorban amatőröknek, a magyar bajnoki sorozatban nem érdekelt játékosoknak, külföldieknek, és alapvetően bárki másnak szóló verseny, amelyen mindenféle adminisztratív korlátozás nélkül részt lehet venni.

Az esemény a PDGA oldalán egy eseményként fog megjelenni, a DGOB indulói a PRO , az Arbopen19 indulói pedig AM kategóriákban lesznek feltűntetve, az utóbbi verseny esetében kizárólag a nők és a férfiak között teszünk különbséget, életkor beli megkülönböztetés nem lesz.

Helyszín, időpont

A verseny Szarvason, a város mellett található Arborétumban lesz megrendezve. A jelentkezési lapon regisztrált játékosok neve le lesz adva a portán, a bejáratnál említsétek meg, hogy disc golfozni jöttetek. A pálya térképén megtalálhatóak a parkon belüli legfontosabb létesítmények, és maguk a lyukak is.

2019.10.18, Péntek

12:00 körül a pálya gyakorlásra kész

 

2019.10.19, Szombat

08:30 Players’ Meeting, tee #1
09:00 Első kör, 18 lyuk
12:30 – 13:30 ebédszünet, pontok összesítése
13:45 Players Meeting, tee #1
14:00 Második kör, 18 lyuk
este meglepetésbuli

 

2019.10.20, Vasárnap

09:30 Players’ Meeting, tee #1
10:00 Harmadik kör, 18 lyuk
13:30 – 13:30 ebédszünet, pontok összesítése és eredményhírdetés
a versenyen döntő kör nem lesz

 

Pálya

Talán nem is kevesen tudjátok, hogy a Magyar Repülő Korong Szövetség az idei évben pályázott a 2020-as Disc Golf Masters EB megszervezésére, méghozzá a szarvasi helyszínnel. A mostani verseny résztvevői abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ők lehetnek az elsők, akik az EB pályázatban is bemutatott pályát teszttelhetik és kipróbálhatják. Az Arbopen 18 versenyen használt lyukak közül párat felhasználunk most is, de javarészt új, és EB színvonalú lyukak lesznek a versenyen.

A PAR63-as pályán az ember megtalál mindent, ami ezt a sportot annyira szerethetővé és nehézzé teszi.

A pálya térképe innen letölthető.

Szállás, ellátás

Szállás

Szállás tekintetében három opció közül lehet választani a jelentkezési lapon.

 1. Korlátozott számban igénybe lehet venni az Arborétum területén található vendégházat, ahol 2 fős szobákban tudjuk elszállásolni a játékosokat.  A házban a szobákban összesen 16 férőhely van, de ha valaki bevállalósabb és hoz magával matracot, akkor hely van bőven ahhoz, hogy a ház emeleti közösségi terében aludjon.
  A vendégház férőhelyei jelentkezési sorrendben foglalhatóak le azzal, hogy 6 helyről a verseny szervezője jogosult rendelkezni (elsősorban a külföldről érező játékosok számára lesznek kiadva).
  Ha valakinek nem jutna hely a vendégházban, akkor automatikusan a 2-es opcióba sorolódik át.
 2. Akinek nem jut hely a vendégházban, vagy eleve ezt az opciót választja, azoknak a szarvasi disc golfos közösség segít valamilyen szállást találni. A tavalyi évben ez egy kollégium volt, azt, hogy az idei évben mi lesz, az még kérdés.
 3. A játékos saját magának intézi a szállást.

Ellátás

A szombati és vasárnapi napon a résztvevők az Arborétum büféjéből kapnak szendvicseket, amennyiben ezt kérik. Kérjük a jelentkezési lapon feltűntetni azt ha szeretnél ebédet kapni.

A vendégházban található konyha és hűtő, amelyet a vendégházban lakók használhatnak.

A versenyen sem szervezett reggeli, se szervezett vacsora nem lesz.

 

Versenyengedélyek, jelentkezési feltételek

A DGOB döntő a Magyar Repülőkorong Szövetség hivatlos országos bajnoki sorozatának a döntő állomása, ennek megfelelően a verseny adminisztratív részére a szövetség verseny- és egyéb szabályzatai vonatkoznak.

Az Arbopen 19-en mindössze a jelentkezési lap kitöltése szükséges.

Nem Magyarországon élő sportolók a versenyen a Szövetség Disc Golf Bizottságának az engedélyével vehetnek részt, az engedélykérés a jelentlezési lap kitöltésével automatikusan megvalósul.

 

Nevezési díj, díj fizetésének a módja

A verseny nevezési díja az alábbiakból tevődik össze:

 • alapdíj játékosoknak 8.000,- forint – ez tartalmazza a díjakhoz és a szervezési költségekhez való hozzájárulást, az Arborétumba való 3-szori ingyenes belépést (péntek, szombat, vasárnap) és az Arborétumi területek használatáért fizetett díjat
 • alapdíj vendégeknek 3.000,- forint – ez tartalmazza az Arborétumba való 3-szori ingyenes belépést
 • vendégházi szállás díja 10.000,- / 2 éjszaka / fő – azon játékosok, vagy vendégek, akik az 1-es szállás opciót választják
 • szombati ebéd díja – 1000,- forint, a jelentkezési lapon jelölni kell ha valaki kér ebédet
 • vasárnapi ebéd díja – 1000,- forint, a jelentkezési lapon jelölni kell ha valaki kér ebédet

A nevezési díj fizetésének módja:

1) magyar játékosok és vendégeik a nevezési díjat az alábbi számlaszámra történő utalással tudják kifizetni, kérjük a fentiek alapján számolt pontos összeget átutalni.
Számlatulajdonos: Frizbibolt BT
Számlaszám: 16200151-18533392
Közlemény: Arbopen19 és a játékos/vendég neve

2) külföldi játékosok, vagy last minute jelentkezők a nevezési díjat a helyszínen készpénzben tudják rendezni, legkésőbb az első kört megelőző Players’s Meeting időpontjában.

Jelentkezés módja és határideje

Fontos, hoyg a versenyre nem csak a játékosoknak, hanem a vendégeknek is jelentkeznie kell.

A versenyre jelentkezni ezen a jelentkezési lapon lehet.

A jelentkezett játékosok listáját a verseny PDGA oldalán tesszük közzé, 2-3 naponta frissítve.

Jelentkezési határidő: 2019.10.16., 23:59:59

 

TD, kapcsolattartás

A versenyen a TD Hatvani Dani lesz. A versennyel kapcsolatos minden kérdést neki lehet feltenni (hatvani07 kukac gmail pont com), de mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el mégegyszer alaposan ezt az oldalt, van rá esély, hogy a választ megtalálod itt is 🙂

 

 

————————————————– ENGLISH VERSION —————————————————–

 

Arbopen 2019

Dear Disc Golf Player!

You may or may not know, that Hungary has applied for hosting the 2020 European Masters Disc Golf Championships. The venue of that tournament would have been the breathtakingly beautiful Arboretum of Szarvas, Hungary. Unfortunately our application did not win, but if you are reading this you may  call yourself a winner as you get to play in this fabulous natural reserve, on the very course that was in the EC application.

It is our unspoken goal to use this venue for further, and larger scale events in the future,  so it would be our pleasure to see many-many players from abroad who can either give us feedback on this venue, and/or spread the word about this magnificient site.

Welcome to the official site of Arbopen 2019 and the final round of the 2019 Hungarian Naitonal Champs, a PDGA C-tier event!

There will be two separate events hosted at the same place and the same time. Players playing in the national champs will be listed as PROs, and players challenging the Arbopen title will be listed as AMs on the PDGA tournament site. Please also note that in case of Arbopen 19, we will only have a female and a male category, there will be no age protected divisions.

Please find all the necessary information about the events on this site!

 

Place and timeline

The tournament will take place in the Arboretum (botanical garden) of the City of Szarvas, Hungary. The names of the players and guests will be given to the park entrance staff, so they will be able to let you in the park.

The timeline of the event is as follows.

Friday, 2019. October 18th

Around 12:00 the course will be ready for practice

 

Saturday, 2019 October 19th

08:30 Players Meeting at tee #1
09:00 start of Round #1, 18 holes
12:30 – 13:30 lunch break, pre-ordered lunch packages are picked up
13:45 players’ meeting for round #2
14:00 Round #2, 18 holes

Sunday, 2019 October 20th

09:30 Players Meeting at tee #1
10:00 start of Round #3, 18 holes
13:30 – 13:30 lunch break, pre-ordered lunch packages are picked up, award ceremony

 

The Course

The course we play will be exactly the same as the one that we have inclued in our European Champs 2020 application. As such, you can expect a rather challenging PAR63 course, where one can find everything that makes this game so hard and loveable.

The course map can be downloaded from here.

 

Accomodation and food

We offer players and guests the following three options for accommodation, please indicate on the registration form which one you’d like.

 1. Double rooms in the Arboretum Guest House (inside the Arboretum). This option is given on a first-come-first served basis, the house has a capacity of 8 double rooms. The TD reserves the right to dispose of 3 rooms and give it to ones who need them the most (most likely foreign players) . If you apply to this option, but have no more rooms left, then you are automatically put into option 2. Please note that players opting for the guest house will have to pay for their stay through the player’s fee (see below).
 2. The local disc golfers in Szarvas will find you an accomodation, most likely in a student dormitory.
 3. You will take care of your own accommodation

 

Players (and guests) have the option to ask for lunch on Saturday and/or Sunday. This will be a sandwich like quick food (enough for a grown up) ordered from the snack bar of the Arboretum. Food will be delivered to the Guest House in lunch breaks.

 

Registration details

Players taking part in the national champs final require the licence of the Hungarian Flying Disc Federation. Most Hungarian players do know how to get this. If you are an exception or you are a foreign player, but you’d still like to play in the PRO event, then you can indicate this on the registration form and we will help you. Note however, that even if you win the event, it will not make you national champion, as our national championship is a series of 4 events, this one being the last one of them.

Players who are playing the Arbopen 19 do not require to fulfill any specific administrative pre-requisites, just simply register.

 

Tournament fee, payment options

This will be a little complicated, so read carefully. The tournament fee is composed of the following items, your fee total will depend on whether you have ordered this or that.

 • basic fee for players HUF 8.000,- or EUR 25. This includes a contribution to the organisational costs, 3 entry fees to the Arboretum, a contribution to the prizes, and the prize that we pay the Arboretum for utilising their grounds.
 • basic fee for non-playing guests HUF 3.000,- or EUR 9. This includes 3 entry fees to the Arboretum
 • Guest House accomodation HUF 10.000,- or EUR 30 / 2 nights / person – If you are staying in the guest house for the tournament, then add this to your fee
 • lunch on saturday HUF 1000,- or EUR 3 – please select this on the registration form
 • lunch on sunday HUF 1000,- or EUR 3 – please select this on the registration form

Players and guests have the following two options to pay their tournament fees:

1) Please transfer the HUF amount of the tournament fee (do not transfer euros) to this account
Account holder: Frizbibolt BT
IBAN: HU31 1620 0151 1853 3392 0000 0000
Comment: Arbopen19 – name of player or guest

2) please pay in cash at the players’ meeting before round 1.

 

How to register, and until when

You can register to the tournament at this form.

Please make sure that non-playing guests also fill out the registration form.

The list of registered players will be updated on the pdga event site every 2-3 days.

Registration deadline: 2019. October 16th, 23:59:59

 

TD, contact

TD of the event is Dani Hatvani (#31400). You can get in touch with him at this email address: hatvani07 at gmail dot com.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..