Rules

A disc golf hivatalos szabályai elérhetőek itt

A játék szabályai 6 egyszerű pontban összefoglalva:

  1. A park ahol játszol mindenkié. Tiszteld a természetet, a park többi látogatóját, a park berendezéseit, és ne hagyj magad után szemetet.
  2. Mielőtt dobnál győződj meg arról, hogy senki nem áll a dobásod útjában, illetve azzal nem veszélyeztetsz sem egyéb élőlényeket, sem tárgyakat.
  3. A játékot játszhatod egyedül, de akár kisebb, maximum 4-5 fős csoportokban is, úgy élvezetesebb.
  4. A játék célja, hogy a kezdő dobóponttól indulva minél kevesebb dobásból eltaláld a kosarat. Ameddig nem találtad el a kosarat, addig minden következő dobásodat pontosan onnan kell elvégezni, ahol a frizbid megállt. A kosarat nem elég eltalálni, a frizbinek vagy a láncok között, vagy a kosár alján kell megpihennie.
  5. Egyszerre csak egy játékos dobhat, a többiek odafigyelnek rá. Általában mindig az a játékos következik soron, aki a célponttól a legmesszebb van, mindegy, hogy hányadik dobásával jutott el odáig. Amennyiben azzal minden játékostárs egyetért, akkor ez a sorrend felborítható.
  6. Miután minden játékos eltalálta a kosarat, összeszámolják, hogy hány dobásra volt ehhez szükségük. Majd haladnak tovább a következő célponthoz, és így tovább. A játékot a végén az a játékos nyeri, akinek a legkevesebb dobásra volt szüksége az összes célpont eltalálásához.