Versenyek

A régiónkban, a szomszédos országokban és itthon minden évben egyre több esemény kerül megrendezésre, amelyek között a legtöbb játékos talál a játéktudásának megfelelő kihívást. A disc-golf.hu ezen versenyek közül a hazai disc golf játékosok számára relavanciával bíró eseményekről igyekszik minél szélesebb körű tájékoztatást nyújtani.

 

Disc Golf Országos Bajnoki sorozat

A Magyar Repülőkorong Szövetség által rendezett 4 állomásból álló versenysorozat, amelyben női és férfi kategóriákban, U19, felnőtt és masters (40+) korcsoportokban versenyezhetnek az érdeklődők. A 4 állomásos formátumot először 2018-ban alkalmazta a Szövetség, és a formátum sikerére való tekintettel a 2019-es kiírás ezen lebonyolítási rend szerint megy. Az országos bajnokságok 2019-es hivatalos kiírása a Versenyek / Disc Golf Országos bajnokságok menüpontban található.

 

3PT Tour

Ausztria, Szlovákia és Magyarország szövetségeinek közös kezdeményezéseként 2019-ben először megrendezésre kerülő hat állomásos versenysorozat, ahol a játékosok a három szervező ország mindegyikében összesen 2 alkalommal mérhetik össze az erejüket. A sorozatról, annak állomásairól, a szabályokról a disc-golf.hu ad tájékoztatást a Versenyek / 3PT Tour menpontban.

 

CEDGC

A Közép-európai Disc Golf Bajnokság (CEDGC) versenysorozat 2016-ban született meg, az első ilyen versenyt 2016. júliusában, a smolenicei (Szlovákia) kastélyparkban rendezték. A versenyt azzal a céllal hozták létre a szervezők, hogy a közép-európai régió egyre növekvő számosságú és egyre heterogénebb szintű versenyei közül kiemelkedjen egy, ahol a 7 régióbeli ország (északról dél felé haladva: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Magyarország, Szlovénia, Horvátország) legjobb játékosai mérik össze az erejüket.

 

EuroTour

A EuroTour egy 8-10 állomásból álló versenysorozat, amelyen az egyedi versenyeken elért eredmények kiértékelése mellett a játékosok tour pontokat szerezve az összesített pontszámokért is küzdenek. Eurotour versenyek rendezésére a szezont megelőző év őszén lehet pályázni, a pályázatokat pedig a versenysorozatot szervező PDGA-Europe bírálja el.

EuroTour versenyeket gyakorlatilag Európa legészak-nyugatibb csücskétől a leg észak-keletibb csücskéig rendeznek, és kitűnő alkalmat adnak arra, hogy a játékosok megismerjék az európai élmezőnyt, illetve építgessék a nemzetközi disc golfos kapcsolataikat.

A versenyek jellemzően B-tier események így pénzdíjas versenyekről van szó. Az EuroTour versenyek helyszínei és időpontjai a Versenynaptárunkban fel vannak tűntetve, de a szervező honlapján  is bőven elérhetőek információk ezzel kapcsolatban.

 

Egyéb versenyek

A világban, a tágabb értelemben vett Európában, vagy akár a régiónkban is számos egyéb versenyt rendeznek. Ezen versenyek lehetnek egyedülálló események, vagy valamilyen nagyobb nemzeti vagy nemzetközi versenysorozat részei, amelyekre nagyon sokszor kvalifikációs kritériumokat írnak elő a szervezők. A Versenynaptárban folyamatosan igyekszünk feltűntetni azon versenyeket, amelyek a hazai játékosok számára relevánsak lehetnek.

No Events are found.