CEDGC 2021 – jelentkezés elindult

A verseny weblapja nemrég elindult, és március 1-től a versenyzők is jelentkezhetnek az idei év legrangosabb hazai eseményére.

Tekintettel arra, hogy ez egy olyan verseny, amire csak egy kvalifikációs kritériumrendszeren keresztül lehet bejutni, szeretnénk itt összeszedni, hogy a hazai versenyzők hogyan tudnak részt venni az eseményen.

 

Jelentkezés a versenyre

A verseny egyik sajátossága, hogy a nevezési lehetőség március 1-i megnyílásával minden érdeklődő játékos számára megadja a lehetőséget arra, hogy jelentkezzen a versenyre. A verseny - sok más eseménytől eltérően - nem olyan módon biztosítja azt, hogy ez a verseny ténylegesen a legjobbak megmérettetése legyen, hogy különböző ratinggel rendelkező játékosokat, különböző időpontokban enged jelentkezni, hanem a jelentkezett játékosokat különböző időpontokban és logika szerint mozgatja át a várólistáról a fő listára.

Ez azt is jelenti, hogy a versenyszervezők csak azt fogják tudni átmozgatni, aki már ott is van, azaz ha bármelyik hazai versenyző szeretne az eseményen részt venni, az kérjük, hogy jelentkezzen a versenyre ezen a linken keresztül. Az oldal sajnos angolul van meg csak, de bízunk benne, hogy elboldogul mindenki vele.

 

Várólisták, majd átmozgatás fázisokban

A várólistáról a játékosok különböző fázisokban, és különböző kritériumok alapján kerülnek átmozgatásra a kvalifikált versenyzők listájára. A becsléseink szerint ezen rendszeren keresztül kb. 10-12 magyar játékos fogja tudni kvalifikálni magát a versenyre.

 

Automatikus kvóták

Március 1. és Március 22. között azon játékosok kerülnek átmozgatásra, akik benne vannak a 7 ország versenyzői közül a 15 legjobb MPO, 6 legjobb FPO, 6 legjobb MJ18 vagy 2 legjobb FJ18 divíziójú versenyzői között, a 2020. év végi ratingjük alapján. Sajnos Magyarországról ebben a fázisban egyetlen versenyző sem kerülhet átmozgatásra. Fontos, hogy ha ezen kvóták nem telnek meg, akkor az így felszabaduló kvóták hozzáadódnak a Rating kvótákhoz.

 

Ország kvóták

Március 23. és Április 15. között mind a 7 résztvevő orszábnak lehetősége van arra, hogy 1 FJ18, 1 MJ18, 1 FPO, 3 MPO, 1 MP40 és 1 MP50 divíziójú versenyzőt átmozgasson a várólistáról a kvalifikált versenyzők listájára. Itthon az MRKSZ DGB döntése értelmében követjük az eddigi évek gyakorlatát, és a PDGA március eleji rating frissítése alapján a legmagasabb ratingű, várólistán szereplő játékosokat fogjuk átmozgatni,  azaz a legmagasabb ratingű magyar FPO / FJ18 / MJ18 / MP40 /MP50 és a 3 legmagasabb ratingű MPO divíziójú játékost. Egy játékost azon divízióhoz tartozónak jelölünk, amiben jelentkezett, feltéve ha jogosult az adott divízióban játszani. Ha egy ország nem tölti ki a kvótáját, akkor a felszabadult kvóták hozzáadódnak a Rating kvótákhoz.

 

Rating kvóták

Április 30-n a szervezők a várólistán szereplő játékosok közül 1 FJ18, 7 MJ18, 1 FPO, 5 MPO, 6 FPO és 7 MP40 játékost, plusz divíziónként a korábi fázisokban felszabadult kvóták szerinti játékost fognak átmozgatni a váró listáról a  kvalifikált játékosok listájára, mégpedig az aktuális ratingjük szerinti legmagasabbakat.

 

Wildcard kvóták

A szervezők Április 15 és Április 30. között kiosztanak összesen 4 Wildcard kvótát a várólistán szereplő játékosok között.

 

Try-out kvóták

És végül, szintán Április 15 és 30 között, maximum 8 kvótát a szervezők olyan országokból jelentkező versenyzők között osztanak ki, amelyek nem részei a 7 CEDGC országnak, de mivel a közép-európai régióhoz tartoznak, és az országukban a disc golf egy fejlődő fázisban van, szeretnénk ha küldenének versenyzőket erre a versenyre.

 

 

Önkéntesek

Amellett, hogy minden játékosnak, aki picit is játszik a gondolattal kötelező jelentkeznie, fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy nemcsak versenyzőként lehet részt venni az eseményen. Egy ilyen kaliberű verseny nem törekedhet tökélyre análkül, hogy számos önkéntes segítő venne részt a szervezési és lebonyolítási munkákban. A szervezők az önkénteseknek egy elég vonzó csomagot állítottak össze az önkénteseknek, úgyhogy ha esetleg játékosként nem is, de önkéntesként mindenképpen van lehetőséged részt venni a versenyen.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .