Disc Golf EB 2023 – Infok

Kedves Játékosok!

Az alábbiakban szedjük nektek össze a jövő évi DG Európa Bajnokságokkal - nyílt EB (Aug 16-20, Tallin, Észtország), masters EB (Aug 23-26 Szarvas) - kapcsolatos jelenleg ismert információkat. Amennyiben szeretnétek az EB-n játékosként részt venni, úgy kérlek alaposan olvassátok el a lentieket.

Regisztráció, csapatkapitány választás
Amennyiben szeretnél játékosként részt venni, úgy kérjük látogass el erre a linkre, és töltsed ki értelemszerűen az ott levő kérdéseket:
https://forms.gle/LmiarjxsDEqCxhYL8

A kérdések egyike arra fog rákérdezni, hogy érdekel-e téged az adott kontingens - open / masters - csapatkapitányi szerepe: a csapatkapitánynak az egyéni EB-k esetében kizárólag adminisztratív kötelességei vannak, a csapattagok jelentkezéseit gyűjti össze, regisztrálja őket, továbbítja nekik a mindenféle infokat, stb.

Amennyiben az adott kontingens esetében egyetlen játékos sem jelzi, hogy szeretne ilyen pozíciót vállalni, úgy az MRKSZ Disc Golf Bizottság kijelölhet a kontingens tagjai közül valakit erre a feladatra.

REGISZTRÁCIÓS HATÁRIDŐ: SZEPTEMBER 25.

Mi történik, ha csak később regisztrálsz? Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen kaliberű verseny esetében a játékosoknak nem ad hoc döntést kellene hozniuk a részvételük kapcsán, a jelentkezéssel nemcsak a verseny egy hete kapcsán tesznek vállalást, hanem az arra történő több hónapos felkészülésre is elkötelezik magukat.  Azaz ezt a döntést illene már most meghozni. Természetesen előfordulhat olyan élethelyzet, hogy valaki most még nem tud egy 11 hónap múlva megrendezendő esemény kapcsán vállalásokat tenni, ezt elfogadjuk, de amennyiben a kvalifikációs kritériumok alapján két vagy több játékos közel azonos eredményt ér el, úgy a regisztráció időben történő megtétele szempont lehet a köztük levő sorrend megváltoztatására.

Kvalifikáció, helyek száma

A jelenlegi információink alapján a nyílt, illetve a masters EB-n, az alábbi helyekkel számolhatunk.
- Nemzeti spotok: ezen spotokról az adott ország szövetsége/disc golfos irányító testülete dönt, ez Magyarország esetében a Disc Golf Bizottsága lesz, és a regisztrált játékosok közül választunk a kvalifikációs kritériumok alapján. MJ18, FJ18, MPO, FPO, MP40 és FP40 kategóriákban 1-1 ilyen lehetőséget kapunk.
- Egyéni spotok: ezen spotokat az EDGF "ítéli oda" az egyes kategóriákban legjobb X% európai játékosnak, ezekre a játékosoknak jelentkezniük kell. A 2021-es EB-n MPO kategóriában 1010 körül volt a cut-off rating, MP40 esetében 990 körül (azaz ha ennél magasabb a ratinged, akkor jóeséllyel kapsz egyéni indulási lehetőséget).
- Rendezői ország extra spotjai: a masters eb rendező országaként további 5 helyet tudunk szétosztani a jelentkező versenyzőink között. Ezen 5 hely nagy valószínűséggel az MP40 divízióban kerül szétosztásra a kvalifikációs kritériumok alapján, de ezt a regisztrációk számossága alapján döntjük el véglegesen.

Azt a célt szem előtt tartva, hogy az EB-n az országot a lehető legerősebb csapat képviselje, a nemzeti spotokra ténylegesen utazó keretet a regisztrált játékosok köréből fogjuk kiválasztani, az alábbi kvalifikációs szempontok alapján:
1) Kvalifikációs versenyen elért eredmények (70%-os súllyal számít a kiértékelésbe): itt meg fogunk jelölni összesen 3 hazai (és talán nemzetközi) 2 napos versenyt is, és az ezeken elért 2 legjobb eredmény számít bele a kiértékelésbe. A 2022-es DGOB nem minősül ilyen kvalifikációs versenynek. A 3 versenyt 2023 április eleje - június vége között bonyolítjuk le, a pontos időpontokat a versenynaptárak végelegesedésekor, várhatóan 2023 január végéig fogjuk pontosan kiírni.
2) 2023 júniusi rating update alapján a játékos ratingje (15%-os súllyal) - ez azt is jelenti, hogy az adott játékosnak mielőbb aktív PDGA taggá kell válnia, ha még nem az.
3) DGB szubjektív szempontjai (15%-os súllyal)

Egyebek
Amennyiben a fentiekkel kapcsolatosan kérdéseitek vannak, azt kérlek írjátok meg a DGB-nek, ezekre igyekszünk mielőbb válaszolni, és a választ széles körben megosztani.

Üdv,
MRKSZ - DISC GOLF BIZOTTSÁG

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .