Disc Golf Nyílt Országos Bajnokság 2022

Disc Golf Nyílt Országos Bajnokság 2022

(see below in english)

 

A Magyar Repülő Korong Szövetség Disc Golf Bizottságának (DGB) felkérése alapján a 2023-as év Disc Golf Nyílt Országos Bajnoksága a Kanyon DGSE rendezésében kerül megrendezésre. A verseny egy PDGA C-tier esemény lesz, amelyen - az alábbiakban ismertetett szabályok mellett - a PDGA hivatalos szabályait alkalmazzuk. Az alábbiakban megtaláltok a versennyel kapcsolatos minden információt.

 

Helyszín, pálya

A verseny Dégen, a festői szépség Festetics-kastély parkjában kerül megrendezésre. A park címe, Dég, Hunyadi János utca 11. A parkot legjobban autóval lehet megközelíteni, a versenyzők részére közvetlen a park bejárata utáni parkolóban lesz lehetőség parkolni.

 

A pálya pontos térképét, a lyukak kb. hosszát, illetve az egyéb lyukspecifikus infokat legkésőbb október elején közzétesszük. A pálya előreláthatólag egy PAR60-as, emelkedőket, lejtőket, fákat, nyitott részeket, tó fölötti átdobásokat, és egyéb érdekességeket tartalmazó layout lesz.

 

Időpont

Október 6, 23:59

A nevezési határidő lezárul, ezt követően a versenyre csak a DGB engedélyével lehet jelentkezni. Ezen határidőnek elsődlegesen az az oka, hogy a kastély üzemeltetője részére egy héttel a verseny előtt pontos létszámot kell leadnunk.

 

Október 14

A pálya a versenyzők részére gyakorlásra rendelkezésre áll. Nagyon fontos, hogy a park sötétedéskor zár (17:30-18:00) körül, a területet ilyenkor el kell hagyni.

 

Október 15

08:30 Players Meeting a parkolóban

09:00 - 12:30 Első versenykör, 18 lyuk, vegyes csoportokban

14:00 - 17:30 Második kör, 18 lyuk, kategóriánként és pontonként

 

Október 16

09:00 - 12:30 Harmadik kör

Közvetleül a kör után eredményhírdetés

 

Kategóriák

A versenyen férfi és női, illetve korcsoportok szerint junior / open / masters kategóriákat indítunk (FJ18, FPO, FP40, MJ18? MPO, MP40). Az open kategória kivételével amennyiben egy kategóriában 5-nél kevesebb magyar versenyző indul, úgy az adott kategóriát összevonjuk az adott nemhez tartozó open kategóriával.

 

Nevezési feltételek, nevezés módja, nevezési díj

A verseny nevezési díja 12.000,- forint, amely Kanyon Disc Golf Sportegyesület számlájára fizetendő be átutalással, legkésőbb Október 7-ig. További 1.000,- forint versenengedély díj fizetendő abban az esetben ha a játékos a versenyengedélyének kiváltását is kéri.

Bankszámla tulajdonos: Kanyon Disc Golf Sportegyesület

Bankszámlaszám: 16200010-10055403-00000000

IBAN: HU90-16200010-10055403-00000000

 

A verseny nyílt, azon az alábbi feltételek figyelembevételével bárki elindulhat:

  • A versenyen való induláshoz a versenyző részére a Magyar Repülő Korong Szövetség által kiállított versenyengedély szükséges. Azon játékosok részére, akiknek nincsen 2022-re ilyen engedélyük (vagy nem tudnak róla, hogy van), a Kanyon DGSE egy egyszerűsített eljárásban megigényli ezen engedélyt (ld. jelentkezési lap).
  • A Magyar Repülő Korong Szövetség szabályzatai értelmében a versenyengedélyek kizárólag érvényes sportorvosi igazolással együtt érvényesek, azonban tekintettel a verseny kiírása és a verseny tényleges időpontja közötti relatív rövid időre, az alábbi adminisztrációs könnyítést tudjuk alkalmazzuk: a versenyzőknek legkésőbb 2023. január 31. napjáig szükséges bemutatniuk egy érvényes sportorvosi igazolást. Ezen kötelezettség elmulasztása esetén a versenyen elért eredményüket töröljük, a mulasztásnak ezen felül más következménye nincsen. Törölt eredmény esetén a játékosnak az esetlegesen kapott díjait vissza kell juttatni a szervező részére.
  • A verseny "nyílt", azon nem magyar játékosok is elindulhatnak, azonban az ő eredményeik nem számítanak bele a kiértékelésbe. Magyar játékosnak azon játékosok minősülnek, akik vagy (1) rendelkeznek magyar állampolgársággal, vagy (2) a verseny kezdetét megelőzően legalább egy éve életvitelszerűen Magyarországon élnek.
  • A versenyzőknek a verseny előtt alá kell írniuk egy felelősségvállalási nyilatkozatot, amelyben t.k. (1) nyilatkoznak, hoyg a versenyen saját felelősségükre indulnak, (2) a park házirendjét magukra nézve kötelezően elismerik, (3) a játék során az általuk a parkban okozott károat a park részére megtérítik, (4) az általuk okozott esetleges károkért felelősség kizárólag őket terheli, sem a Kanyon DGSE, sem a Magyar Repülő Korong Szövetség, sem a Dégi Festetics-kastély nem vonható felelősségre.
  • a verseny maximálisan 72 játékost tud fogadni, a jelentkezések elbírálása jelentkezési sorrendben történik. A létszám felett jelentkezőket egy várólistára helyezzük, onnan abban az esetben kerülhetnek be a versenyre, ha valamelyik főlistán szereplő játékos elmulasztja a nevezési díját befizetni az előírt határidőig.

 

Jelentkezni ezen a linken lehet.

 

Ellátás

A versenyen semmilyen egyéb ellátást nem biztosítunk, az étkezésről és a szállásról a játékosok maguknak kell, hogy gondoskodjanak.

 

Egyéb infok

A versenyigazgató (TD) Kovács Tamás (kovacs.tamas.tf@gmail.com), társigazgató (co-TD) Török Péter (torpe@mentha.hu), a versennyel kapcsolatos kérdéseiteket nekik tehetitek fel.

 


 

Open Hungarian Disc Golf Championships 2022

(see below in english)

 

Hungarian Flying Disc Federation (organiser) and Kanyon DGSE (host) are happy to welcome you at this years national disc golf championships. The tournament is a  PDGA c-tier event. Please find below alll the necessary information about the tournament.

 

Location, course

The tournmnt is being held in the castle  park of the Dég, Festetics-castle. The address of the park is: Dég, Hunyadi János utca 11. The park is best accessed by car, parking place is right after the entrance.

The course will be a PAR60 with a healthy combination of elevation changes, densely and not so densely wooded areas, water hazards, etc. The course map will be published 7-10 days prior to the event.

 

Schedule

October 6, 23:59

Registration closes. Registrations arriving after this time will require the approval of HFDF to be accepted. This arrangement is required as we need to inform the park managment about the list of players in advance.

 

October14

The course is available for practice the whole day. Attention: the park officially closes at 18:00, all players will need to leave the park by then.

 

October 13

08:30 Players Meeting in the parking lot

09:00 - 12:30 Round 1, 18 holes, mixed groups

14:00 - 17:30 Round 2, 18 lyuk, groups by score and category

 

October 16

09:00 - 12:30 Round 3

Ceremony right after the round at the parking lot

 

Categories

For Hungarian players these divisions will be offered: MJ18, MPO, MP40, FJ18, FPO, FP40.

Foreign players will play in GOLD (suggested rating thresholds 920+ for men, 840+ for ladies) and GREEN categories.

 

Registration, rules, deadlines

The tournament fee is HUF 12.000,-, payable to the below bank account latest by October 7. An additional licence fee of HUF 1.000,- is payable in case the player wishes to obtain ther players licence through the tournament host.

Account holder: Kanyon Disc Golf Sportegyesület

IBAN: HU90-16200010-10055403-00000000

 

The tournament is open to anyone abiding the followig rules:

  • Players are required to have a player licence issued by the HFDF. Players can obtain such licence through the tournament host, simply by filling in the relevant sections of the registration sheet, and paying the HUF 1.000,- licence fee.
  • The tournament is open for foreign players as well, however it is only hungarian players who can become national champions. You are considered as a Hungarian player, if: (1) you have Hungarian citizenship, or (2) have been a permanent resident in Hungary for at least prior to the event.
  • Only for Hungarian players: player licences must be accompanied by a medical certification (in Hungarian "sportorvosi igazolás"). Players are requested to show such licence to the tournament host, latest by January 31, 2023. Failing to do so will result in the cancellation of their scores at the national championships, such players will need to return their trophies/prizes to the tournament host.
  • Players will need to sign a waiver of liability prior to the event.
  • The tournament can host 72 players, on a first-come-first-served basis. Players registering in excess of the limit will be added to the waiting list, and moved to tha main list in case players on the main list fail to pay their tournament fees within the required deadline.

 

Use this link to register to the event.

 

Catering

We are offering no catering at the tournament.

 

Other infos

TD of the event is Tamás Kovács (kovacs.tamas.tf@gmail.com), co-TD is Török Péter (torpe@mentha.hu), please direct all tournament relevant questions to them.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .