Disc Golf OB 2019 – #2

Details
Date:

július 7

Time:

09:00 de. - 04:00 du.

[scroll down for english]

1) Általános

A verseny a 2019-es disc golf országos bajnoki sorozat második állomása, a Magyar Repülőkorong Szövetség rendezésében kerül megrendezésre. A sorozattal kapcsolatos általános információk a weboldal Versenyek / Disc Golf országos bajnokságok oldalon találhatóak.

A sorozat kiirásának megfelelően a verseny a jelentkezők számától függetlenül PDGA C-tier verseny lesznek.

2) Verseny ideje, fontos dátumok

2019.07.06., szombat
12:00 a pálya kitűzése, gyakorló körök sötétedésig

2019.07.07., vasárnap
08:00 kosarak kihordása
09:00 Player’s Meeting az 1-es lyuknál
09:30 első kör – 18 lyuk
13:00 második kör – 18 lyuk
kb. 16:00 elpakolás

3) Verseny helyszíne

A verseny a budapesti Hajógyári-szigeten kerül megrendezésre. A Player’s Meeting a Szekér Csárda előtti buszfordulónál lesz.

4) Pályatérkép

innen letölthető

5) Lebonyolítási rend

A pályán 12 darab kosár  és 18 tee kerül elhelyezésre. A játékosok mind a kettő körben 18 lyukat játszanak összesen.

6) Jelentkezési feltételek, jelentkezés módja

A verseny a Magyar Repülőkorong Szövetség hivatlos országos bajnoki sorozatának az első állomása, ennek megfelelően a verseny adminisztratív részére a szövetség verseny- és egyéb szabályzatai vonatkoznak.

A versenyre a helyszínen fizetendő nevezési díj 50 USD (PDGA sanctioning fee) osztva a jelentkezők számával.

Nem Magyarországon élő sportolók a versenyen a Szövetség Disc Golf Bizottságának az engedélyével vehetnek részt, az engedélykérés a jelentlezési lap kitöltésével automatikusan megvalósul. A DGB engedélyével rendelkező külföldi versenyzők számára a verseny nevezési díja  50 USD osztva a jelentkezők számával.

A versenyre jelentkezni ezen a linken lehet.

Jelentkezési határidő 2019. július 4., 23:59:59.

 

7) Versenyengedélyekkel kapcsolatos szabályok

A versenyen való részvételhez a Magyar Repülő Korong Szövetség szabályzatai értelmében a Szövetség által kiállított, 2019-es évre vonatkozó versenyengedélyre van szükség. A 2019-es Disc Golf OB első fordulója óta pár változást hozott a Szövetség vezetése, ezeket itt foglaljuk össze. Az itteni szabályok, kizárólag az Európai Disc Golf Szövetség (EDGF) értelmezésében magyarnak minősülő sportolókra vonatkozik:

  • Versenyengedélyt továbbra is csak sportegyesületeken keresztül lehet igényelni, nem előírás azonban, hogy az igénylő sportegyesület tagja legyen a Szövetségnek.
  • Főszabályként továbbra is érvényes, hogy kizárólag olyan sportegyesületek igényelhetnek versenyengedélyt, amelynek van disc golfos edzői licensszel rendelkező tagja. Az ilyen egyesületek a képviselőjükön keresztü, a Szövetség Versenybizottságának írt emailenben kérhetnek a tagjaik számára versenyegendélyt. Vannak azonban kivételek.
  • Disc golfos edzői licensszel nem, de ultimate frizbi edzői licensszel rendelkező tagok maguk között tudó sportegyesületek versenyengedély kérelmei is automatikusan elfogadásra kerülnek, amennyiben a kérvényező egyesülettel szemben nem állnak fel egyéb általános jellegű kizáró okok. Az ilyen versenyengedély kérelmeket legkésőbb a verseny nevezési határidejéig a Szövetség Disc Golf Bizottsága (Hatvani Dani – hatvani kukac gmail pont com) részére kell megküldeni.
  • Olyan sportegyesület, amelynek semmilyen frizbihez kötődő edzői licensszel nem rendelkező tagja van egyedi elbírálás alapján igényelhetnek versenyengedélyt. Ezen kéréseket szintén a Szövetség Disc Golf Bizottsága (Hatvani Dani – hatvani kukac gmail pont com) részére kell megküldeni.
  • Továbbra sem változott az a szabály, miszerint a versenyengedély kizárólag érvényes sportorvosi igazolással együtt érvényes, amely igazolás meglétét a Szövetség ellenőrizheti. Amatőr sportolók részére a sportorvosi igazolást háziorvos is kiállíthatja. A játékosok saját maguk felelősek az orvosi engedélyek beszerzéséért.

 

Amennyiben ezen leírás alapján nem tiszta, hogy akkor hogyan is lehet versenyengedélyed, akkor kérlek vedd fel a kapcsolatot Hatvani Danival a Szövetség Disc Golf Bizottsága részéről (hatvani07 kukac gmail pont com), és ő eligazít téged.

8) Egyebek

A verseny rendezője a szövetség Disc Golf Bizottsága, a versennyel kapcsolatos kérdéseket Hatvani Dani TD-nek lehet feltenni (hatvani07 kukac gmail pont com)

 

______________________________________________

 

1) General

The tournament is the secondleg of the Hungarian National Disc Golf Champinonships, the event is hosted by the Hungarian Flying Disc Federation. General information to the whole series is available under Tournaments / Hungarian National Championships.

All events in the series are PDGA C-tier events.

2) Time of event, dates

2019, July 6, saturday
12:00 course available for practise

2019, July 7, sunday
08:00 preparation of course
09:00 Player’s Meeting at hole 1
09:30 round 1 – 18 holes
13:00 round 2 – 18 holes
16:00 ceremony

3) Place of event

The tournament is being held on a temp course in Budapest, Hajógyári-sziget, right here.

 

4) Course map

can be downloaded from here

5) Order of play

The course will have 12 baskets and 18 teepads. Players will play 18 holes in both rounds.

6) Registration information

The tournament is an event of the Hungarian Flying Disc Association, and hence are subject to the administrative rules of HUFA.  Foreign players not holding a licence by HUFA are required to be approved by HUFA. Filling out the registration form is equivalent to asking for this approval. The tournament fee for such players is HUF  50 USD dvided by the number of players (PDGA sanctioning fee).

Registration under this link.

Registration deadline 2019. July 4,  23:59:59.

7) Other info

TD of the event is Hatvani Dani (hatvani07 at gmail dot com)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .